Direktlänk till inlägg 17 januari 2009

Det som varit.

Av Annso - 17 januari 2009 21:56

Jag trodde att livet innan jag blev tillsammans med min sambo var "klart".

Men jag har förstått att så inte är fallet.

Min arbetskamrat fick mig att ta fram positiva minnen, som jag inte trodde fanns. 

För ca två veckor sedan visade jag min nya fina Paulo Cohelo almanacka för min arbetskamrat, som för övrigt var den som fick mig i kontakt med Cohelo från första början, genom boken "När Veronica bestämmer sig för att dö", ja och sen var det "kört" I alla fall visade han mig detta citat från allmanackan;


 "Människor drömmer mer om att återvända än om att ge sig av.Om det du har funnit utgörs av ren materia kommer det aldrig att fördärvas.Och du kommer en dag att kunna återvända.

Om det däremot var blott ett ögonblick av ljus,

som en stjärna som exbloderar,

kommer du inte att finna någonting när du återvänder.

Men du har ändå upplevt en explotion.

Och bara den har gjort det värt alltsammans."


Jag förstod inte det jag läste först och vi kom i en diskution, jag påstod att jag inga positiva minnen hadde. Han märkte att jag blev störd och irriterad och tog det lite försiktigt med mig.

Ett frö var sått och nu har jag kommit i kotakt med mitt liv "innan" min sambo och minns mer och mer positiva minnen. Det gör lite ont och jag ömkar mig själv inför mig själv. Ibland kan vanan vara stark och svårare än man tror att släppa, men det var ju i saningen jag vill leva eller hur!

Ovan en bild på mig när jag är runt 18-19 år ca.

Ska leta fram någon från tonåren och barndommen med- Bra terapi det!!


 
ANNONS
 
Ingen bild

Ingela

18 januari 2009 12:01

mm jag förstår till fullo.... önskan att kunna återvända men gör man det finns inget kvar och man känner sig tom och ibland bitter. Det måste man komma över och minnas det goda det hela gav och att man inte för en sekund vill vara utan det - trots att det kom och sen försvann!!!
Saker e tryggare på det viset - de står där du ställer dem, ger dig trygghet men heller inget mer....
O i slutändan var en resa genom en dal och en bergstopp så mycket mer givande än att bara sitta i en fåtölj hur skön den än må vara!! :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Annso - 25 december 2009 14:40

      God JUL och GOTT NYTT ÅR! Jag myser och umgås :) Så Skönt att bara vara!!  ...

Av Annso - 13 december 2009 22:55


  

Av Annso - 7 september 2009 20:25

Jag har inte upptaderat sedan precis innan semestern. Vi har varit i sommarstugan och haft det skönt ända till i aug. Då satte allt igång igen med jobb och skolor.Träning och allt det andra!! Det som var nytt för mig var att utöver att arbeta heltid ...

Av Annso - 16 juni 2009 22:58

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se