Direktlänk till inlägg 13 januari 2009

Inte så kul.

Av Annso - 13 januari 2009 21:01

Har läst en raport idag:

Rätten till utbildning.

Om elever som inte går i skolan.

Alla skolpliktiga barn har rätt till utbildning men alla får inte denna rättighet tillgodosedd. Det finns elever som är långvarigt frånvarande utan giltiga skäl. I den här studien har Skolverket undersökt hur många elever det gäller,vilka orsaker som kan ligga bakom frånvaron och hur kommuner och fristående skolor försöker lösa problemen.Rapporten belyser också vilka rutiner som finns ikommunerna för att bevaka att alla barn går i skolan.Studien baseras dels på en genomgång av forskning och tidigare studier och på information från Skolverkets tillsyn, dels på information som samlats in från kommuner,fristående skolor och föräldrar.Rapporten vänder sig till politiker och tjänstemän medansvar för grundskola och till grundskolans rektorer.Förhoppningen är att rapporten ska fungera som ett underlag för diskussion och utveckling av rutiner och verksamhet för att förebygga att barns rätt till utbildningåsidosätts.

Nä inte var det så kul läsning, men nödvändig!

 
ANNONS
 
Ingen bild

Reneé

13 januari 2009 21:12

Hej Tjejjen!
Fan vad jag tycker synd om er men stå på dig försök att orka KRÄVA mera från skolan, skolan har en skyldighet att utbilda våra barn och att hitta en lämplig form för det! Alla barn är inte stöpta i samma form och för samma skolmodell... Lycka Till Kram

 
Ingen bild

Annso

13 januari 2009 21:16

Tack vännen för dina ord för ditt stöd.
För stödet från skolan är inte mycket att hurra för.De är tufft och tungt, men jag kämpar att vara stark och positiv!
/Kram tillbaka.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Annso - 25 december 2009 14:40

      God JUL och GOTT NYTT ÅR! Jag myser och umgås :) Så Skönt att bara vara!!  ...

Av Annso - 13 december 2009 22:55


  

Av Annso - 7 september 2009 20:25

Jag har inte upptaderat sedan precis innan semestern. Vi har varit i sommarstugan och haft det skönt ända till i aug. Då satte allt igång igen med jobb och skolor.Träning och allt det andra!! Det som var nytt för mig var att utöver att arbeta heltid ...

Av Annso - 16 juni 2009 22:58

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se